Kripto Para Temel Analizine Giriş
Kripto Para Temel Analizine Giriş
Kripto Para Temel Analizine Giriş
Kripto Para Temel Analizine Giriş
Kripto Para Temel Analizi Kılavuzu
Temel analiz, bir finansal varlık hakkında mevcut bilgilere derinlemesine dalmayı içerir. Örneğin, kullanım durumlarına, onu kullanan kişi sayısına veya projenin arkasındaki ekibe bakabilirsiniz.
Amacınız, varlığın aşırı değerli mi yoksa düşük değerli mi olduğu konusunda bir sonuca varmaktır. Bu aşamada, ticaret pozisyonlarınızı değerlendirmek için ön görülerinizi kullanabilirsiniz.
Kripto para birimleri gibi değişken varlıkların ticaretini yapmak biraz beceri gerektirir. Bir strateji seçilmesi , ticaret dinamiklerini anlamak ve temel analiz bir birini takip eden uygulamalardır.
Teknik analiz söz konusu olduğunda, diğer finansal piyasalardan tecrübe edilen teknikler kullanılabilir. Birçok kripto tüccarı, Forex , hisse senedi ve emtia ticaretinde görülen aynı teknik göstergeleri kullanır. RSI , MACD ve Bollinger Bantları gibi araçlar , ticareti yapılan varlığa bakılmaksızın piyasa davranışını tahmin etmeye çalışır. Bu nedenle, bu teknik analiz araçları, kripto para birimi alanında da oldukça popülerdir.
Kripto para temel analizinde, yaklaşım diğer piyasalarda kullanılana benzer olsa da, kripto varlıklarını değerlendirmek için denenmiş ve test edilmiş araçları gerçekten kullanamazsınız. Kripto para birimlerinde uygun FA yapmak için, nereden değer elde ettiklerini anlamamız gerekir.
Bu makalede, kendi göstergelerinizi oluşturmak için kullanılabilecek metrikleri belirlemeye çalışacağız.
Temel analiz (FA) nedir?
Temel analiz (FA), yatırımcılar tarafından bir varlığın veya işletmenin "öz değerini" belirlemek için kullanılan bir yaklaşımdır. Bir dizi iç ve dış faktöre bakarak ana hedefleri, söz konusu varlığın veya işletmenin aşırı değerli mi yoksa düşük değerli mi olduğunu belirlemektir. Daha sonra bu bilgileri stratejik olarak pozisyonlara girmek veya pozisyonlardan çıkmak için kullanabilirler.
Teknik analiz ayrıca değerli ticaret verileri sağlar, ancak farklı ön görülerle sonuçlanır. TA kullanıcıları, varlıkların geçmiş performansına dayalı olarak gelecekteki fiyat hareketlerini tahmin edebileceklerine inanırlar. Bu, mum kalıplarını belirleyerek ve temel göstergeleri inceleyerek elde edilir .
Geleneksel temel analistler, gerçek değeri olarak gördüklerini anlamak için genellikle iş metriklerine bakarlar. Kullanılan göstergeler arasında hisse başına kazanç (bir şirketin ödenmemiş her bir hisse için ne kadar kar elde ettiği) veya fiyat-defter oranı (yatırımcıların şirkete defter değerine karşı nasıl değer verdiği) dahildir. Bunu, örneğin, potansiyel yatırımlarının diğerlerine göre nasıl olduğunu anlamak amacıyla birkaç işletme için yapabilirler.
Kripto temel analizi ile ilgili sorun
Kripto para ağları, geleneksel işletmelerle aynı mercekten değerlendirilemez. Bu nedenle, dikkatimizi farklı çerçevelere çevirmemiz gerekir. Bu süreçteki ilk adım, güçlü metrikleri belirlemektir. Güçlü derken, kolayca oynanamayanları kastediyoruz. Twitter takipçileri veya Telegram/Reddit kullanıcıları, örneğin sahte hesaplar oluşturmak veya sosyal medyada etkileşim satın almak kolay olduğu için muhtemelen iyi ölçümler değildir.
Bize değerlendirdiğimiz ağın tam bir resmini verebilecek tek bir ölçü olmadığını belirtmek gerekir. Bir blok zincirindeki aktif adreslerin sayısına bakabilir ve keskin bir şekilde arttığını görebiliriz. Ama bu bize tek başına pek bir şey söyleyemez. Her seferinde yeni adreslerle kendilerine para transfer eden bağımsız bir aktör olabilir.
Aşağıdaki bölümlerde, kripto FA metriklerinin üç kategorisine göz atacağız: on-chain metrikler , proje metrikleri ve finansal metrikler .