Hareketli Ortalamalarla Dinamik Destek ve Direnç Seviyesi Belirleme
Hareketli Ortalamalarla Dinamik Destek ve Direnç Seviyesi Belirleme
Hareketli Ortalamalarla Dinamik Destek ve Direnç Seviyesi Belirleme
Hareketli Ortalamalarla Dinamik Destek ve Direnç Seviyesi Belirleme
Hareketli ortalamaları kullanmanın bir başka yolu da bunları dinamik destek ve direnç seviyeleri olarak kullanmaktır.
Dinamik olarak adlandırmayı seviyoruz çünkü geleneksel yatay destek ve direnç çizgileri gibi değil. Son fiyat hareketlerine bağlı olarak sürekli değişiyorlar .
Bu hareketli ortalamaları anahtar destek veya direnç olarak gören birçok tüccar vardır. Bu tüccarlar fiyat düştüğünde satın alır ve hareketli ortalamayı test eder veya fiyat yükselir ve hareketli ortama dokunursa satar.
İşte 15 dakikalık GBP / USD grafiğine bir göz atın ve grafiğe 50 EMA’yi dahil edin. Dinamik destek veya direnç olarak hizmet edip edemeyeceğini görelim.
Gerçekten iyi tutulmuş gibi görünüyor! Her zaman fiyatı 50 EMA’ya yaklaştı, test etti, direnç gördü ve fiyat geri döndü. Şaşırtıcı, ha?
Aklında tutmanız gereken bir şey, bunların normal destek ve direnç çizgileri gibi olmasıdır. Yani kesinlik içermez. Bu, fiyatın her zaman hareketli ortalamanın tam üstünden sekemeyebileceği anlamına gelir. Bazen trendin yönüne doğru gitmeden önce biraz taşacaktır.
Aynı zamanda fiyatın tamamen geçeceği, kırılacağı zamanlar da vardır. Bazı yatırımcıların yaptıkları şey, iki hareketli ortalamaya girmeleri ve sadece bir fiyatın iki hareketli ortalama arasındaki alanın ortasında olması durumunda satılması veya alınmasıdır.
Bu alana “bölge” diyebiliriz.
Şimdi 15 dakikalık GBP / USD grafiğine bir göz atalım, ama bu sefer 10 ve 20 EMA’ları kullanalım.
Yukarıdaki grafikten görüyorsunuz ki, fiyat 10 EMA’yı biraz geride bıraktı, ancak daha sonra düşmeye başladı.
Günümüzdeki stratejileri bu şekilde kullanan bazı yatırımcılar var.
Fikir şu ki yatay destek ve direnç alanlarınız gibi, bu hareketli ortalamalar bölgeler veya ilgi alanları gibi ele alınmalıdır.
Hareketli ortalamalar arasındaki alan, bir destek veya direnç bölgesi olarak düşünülebilir.
Dinamik Destek ve Dirençlerin Kırılmaları
Artık hareketli ortalamaların potansiyel olarak destek ve direnç olarak hareket edebileceğini biliyorsunuz. Bir çiftini birleştirerek, kendinize güzel bir küçük bölge oluşturabilirsiniz.
Fakat aynı zamanda her türlü destek ve direnç seviyesi gibi kırılabileceğini de bilmelisiniz!
GBP / USD 15 dakikalık grafikte 50 EMA’ya bir göz atalım.
Yukarıdaki grafikte, 50 EMA’nın bir süredir güçlü bir direnç seviyesi olarak görüldüğünü görüyoruz, çünkü GBP / USD art arda tekrar tekrar dirençten döndü.
Ancak, kırmızı kutu ile vurguladığımız gibi, fiyat nihayet kırıldı ve fırladı.
Fiyat daha sonra 50 EMA’yı tekrar test etti ve test etti ve bu da güçlü bir destek seviyesi olduğunu kanıtladı.
İşte millet oraya yığın yapmış!
Hareketli ortalamalar aynı zamanda dinamik destek ve direnç seviyeleri olarak da hareket edebilir.
Hareketli ortalamaları kullanmanın iyi bir yanı, her zaman değişiyor olmalarıdır, yani grafiğinizde bırakabilirsiniz ve potansiyel destek ve direnç seviyelerini tespit etmek için zamanında geriye bakmaya gerek kalmaz.
Çizginin büyük olasılıkla hareketli bir alanı temsil ettiğini biliyorsunuz. Tek sorun, hangi hareketli ortalamanın kullanılacağını bulmaktır.